Naujienos

Kalėdinis praktinis seminaras bendruomenei

2019 12 19

Kėdainių profesinio rengimo centro virėjų, padavėjų ir barmenų profesijos mokytojai prieš žiemos šventes pakvietė bendruomenę pasimokyti pagaminti šventinių patiekalų ir gėrimų. Antradienio popietę mokomojoje virtuvėje kolegos mokėsi sulipdyti ir pasipuošti kalėdinius namelius, pasiruošti tešlas, suformuoti ir išsikepti kalėdinius pyragus. Galima buvo ne tik paragauti, bet ir pačiam dalyvauti gaminant kalėdinį pieno punšą. Profesijos mokytojai Audronė Alminienė, Žydronė Noreikienė ir Darius Biriukas kartu pasidalino ir „Erasmus+“ programos mobilumo projekto „Tarptautinė patirtis- profesinio mokymo kokybės užtikrinimas” darbo stebėjimo Turkijoje patirtimi. Mokytoja Audronė pademonstravo, kaip maišant skirtingų šalių kulinarines tradicijas, derinant maisto produktus galima pasigaminti tradicinį turkų patiekalą boreką lietuviškam stalui.  Mokytojai Žydronė ir Darius pavaišino kolegas šviežiai spaustomis granatų sultimis, turkiška arbata, žiemos gėrimu „Salep“.
Centro profesijos mokytojai dar tik tobulina Turkijoje išmoktų desertų receptus ir pritaiko juos lietuviškiems produktams, todėl kolegoms ateityje bus sudaryta  galimybė paragauti garsių pasaulinių desertų- „San Sebastiano“ sūrio pyrago ir šokoladinio torto „Konkord“.
  
Vilija Bakutytė, projektų vadovė