Naujienos

Virėjų praktika viešbučio virtuvėje

2021 07 14

Mūsų stažuotė Turkijos Oludenizo miestelyje prabėgo nepastebimai. Kėdainių profesinio rengimo centro V20-7 grupės  penki mokiniai pagal programos „Erasmus+“ projektą „Tarptautinė patirtis - profesinio mokymo kokybės užtikrinimas“ atlikome trijų savaičių trukmės virėjo profesijos praktinį mokymą viešbutyje „Belcekiz  Beach Club“.  Mūsų praktiką organizavo viešbučio Maisto ir gėrimų skyriaus vadovas Zeynel  Ozorman, o praktinius užsiėmimus vedė vyriausias virtuvės šefas Nebi Durgun, jo asistentas Gani Ates, turkiškų picų – pidė šefas. Darbas  virtuvėje ir šefų pamokos buvo mums, dar neturintiems daug virėjo darbo patirties, labai naudingos. Praktikos metu mes pjaustėme daug daržovių, atlikome jų pirminį paruošimą  ir taip pagilinome modulio „Maisto produktų ir žaliavų parinkimas, pirminis jų apdorojimas“ žinias, įgijome praktinių įgūdžių.

Stažuotės metu  ne tik pagilinome jau centre įgytas žinias, bet susipažinome ir su tradicinių turkiškų patiekalų gamyba, valgymo kultūra ir papročiais. Mes patobulėjome kaip asmenybės, pamatėme, kad dirbant virtuvėje labai svarbus komandinis  darbas, vienas kito supratimas.

Turėjome ir gražaus laisvalaikio, kurio metu daug maudėmės Viduržemio jūroje ir viešbučio baseine. Buvome išvykę ir į tris ekskursijas, kurios labai patiko.

Mus lydinti profesijos mokytoja Audronė klausė mūsų, kodėl verta dalyvauti stažuotėje užsienyje? Ir mes visi panašiai atsakėme, kad  verta dalyvauti, nes galima išmokti naujų dalykų iš patyrusių šefų, tuo pačiu daug visko patirti ir pamatyti.

 

Karolis Kovalkovas,  V20-7 grupės mokinys