Naujienos

Aukštutinės Prancūzijos regiono virtuvės patiekalų skoniai

2023 03 31

Kėdainių profesinio rengimo centras kartu su  Professionnel François Rabelais  profesinės mokyklos (Prancūzija) virtuvės šefo profesijos mokytojais kovo 29 dieną organizavo profesinį seminarą „Aukštutinės Prancūzijos regiono virtuvės patiekalų paruošimas“.  Seminaras buvo skirtas Centro virėjo profesijos mokytojams ir Kėdainių r. sav. maitinimo įstaigų darbuotojams. Seminaro metu Prancūzijos virtuvės šefai gamino patiekalus, kurie būdingi jų regionui ir Prancūzijai. Patiekalų gamybai naudojo tam regionui būdingus jūros gėrybių, mėsos ir pieno produktus bei prieskonius. Prancūzai kartu su vietiniais virtuvės šefais gamino A la Carte pietų meniu: užkandį iš sluoksniuotos tešlos, Bešamelio padažo ir sūrio „Maroilles“, kreminę midijų ir prancūzišką svogūnų sriubas, flamandišką troškinį iš jautienos mėsos, klasikinį prancūzišką desertą „Paris-Brest“. 

Seminaro dalyviai - Kėdainių r. savivaldybės kavinių ir restoranų savininkai, virtuvės šefai - džiaugėsi sudaryta galimybe tobulinti profesinius įgūdžius, atrasti naujus skonius ir tiesiog pabendrauti su kolegomis. Centro virėjo profesijos mokytojai su socialiniais partneriais aptarė profesinio tobulėjimo poreikius ir tolimesnes bendradarbiavimo iniciatyvas.

Džiaugiamės, kad ES programa „Erasmus+“ suteikia tobulėjimo galimybes ne tik mūsų bendruomenei, bet ir tarptautine patirtimi galime pasidalinti su socialiniais partneriais.

 Audronė Alminienė, profesijos mokytoja