Naujienos

Mokymų prasmė kasdieniniuose, paprastuose dalykuose

2022 11 25

Kėdainių profesinio rengimo centre nuolat organizuojami suaugusiųjų mokymo ir perkvalifikavimo mokymai, tačiau kasmet Centro bendruomenė organizuoja ir suaugusiųjų mokymosi savaitės renginius. Atsiliepdami į 2022 metų suaugusiųjų mokymosi savaitės „Mokymosi siluetai“ idėją – prasmės, gyvenimo ir mokymosi siluetų paieška kasdieniniuose ir paprastuose dalykuose - maisto sektoriaus profesijos mokytojai sukvietė Senojo Kėdainių trečiojo amžiaus universiteto klausytojus į savaitės tvarumo edukaciją „Maistas ir gėrimai be atliekų“ pasisemti naujų patirčių ir kasdieniniuose dalykuose rasti mokymosi prasmę. Svarbu ir tai, kad įgyta patirtimi įgyvendinat programos Erasmus+ projektus dalijamės ne tik su vietos, bet ir su Kėdainių r. bei miesto bendruomene.

Mokytojai Audronė, Ingrida, Darius ir Žydronė kartu su senjorais gamino tvarius maisto patiekalus ir gėrimus: moliūgų sriubą ir keksiukus, morkų ir apelsinų pyragus, pasidalijo patirtimi, kaip pasigaminti vieno kąsnio sumuštinius su lašišos, sūrio ir avokadų užtepėle, lavašą su kumpiu ir daržovėmis, kaip patiekalų ir gėrimų produktų atliekos gali būti panaudotos tarpusavyje susijusių  patiekalų gamybai, ypatingai sulčių ir kokteilių gamybai. Mokymų dalyvės liko patenkintos: ir mokėsi, ir gamino, ir ragavo, ir dėkojo profesijos mokytojams, ir džiaugėsi, kad viskas ne tik gražu, bet ir skanu. O svarbiausia - nuostabus bendrystės bei bendro tikslo jausmas, nauja patirtis ir atradimas, kad ir paprastuose dalykuose yra kasdienio mokymosi prasmė.

Virginija Kiuberienė, Centro metodininkė