Kursuok

Kėdainių profesinio rengimo centras tapo švietimo platformos  KURSUOK dalimi.

KURSUOK platforma visiems asmenims, norintiems įgyti naujų įgūdžių ir atitinkantiems keliamus reikalavimus, suteikia galimybę gauti valstybės finansuojamus mokymosi pasiūlymus.

Kiekvienas 18–65 m. dirbantis Lietuvos pilietis arba užsienietis, turintis leidimą gyventi Lietuvoje, turintis aukštąjį arba profesinį išsilavinimą liudijančius dokumentus ir norintis mokytis gali gauti net 500 eurų valstybės finansavimo pasirinktai mokymo programai.

 

Centras siūlo šias mokymų programas:

Paskutinį kartą redaguota: 2024-11-28 14:41

Konditerijos gaminių gamyba. Programos kodas:22010130002

Registracija į programą. https://kursuok.lt/mokymai/list/view/konditerijos-gaminiu-gamyba

Programos dalyviai mokymų metu įgis teorinių žinių, pagrįstų šiuolaikiškomis technologinėmis priemonėmis ir metodais, išanalizuos konditerijos žaliavų asortimentą, savybes bei jų panaudojimą konditerijos gaminių gamyboje, žinos, kaip pritaikyti naujoviškas kreminės konditerijos gaminių gaminimo žaliavas ir jų mišinius. Praktinio mokymo metu dalyviai išmoks gaminti įvairius konditerijos gaminius, juos puošti ir naudotis konditerijos priedais. Programos dalyviai mokysis gaminti įvairias konditerijos tešlas, iš jų gaminti gaminius ir apipavidalinti, patiekti. Jie gebės parinkti tinkamą papuošimą ir priedus gaminių papuošimui. Įgytos žinios ir praktiniai įgūdžiai skatins programos dalyvių kūrybiškumą, savarankiškumą, pritaikant įgytas žinias kasdienėje savo veikloje, vystant viešojo maitinimo verslą ar dirbant įvairiose konditerijos įmonėse.

Mokymosi programos trukmė: 56 akad. val.
Praktinio kontaktinio darbo trukmė: 39 akad. val.
Teorinio kontaktinio darbo trukmė: 17 akad. val.
Savarankiško darbo trukmė: 0 akad. val.

Siuvimo medžiagos ir įrenginiai. Programos kodas: 22007230002

Registracija į programą.

Programa skirta asmenims, kurie nori naujai įgyti arba patobulinti jau turimus profesinius siuvimo įgūdžius tiesiasiūlėmis ir specialiomis siuvimo mašinomis. Programos dalyviai mokymų metu įgis teorinių žinių, pagrįstų šiuolaikiškomis technologinėmis priemonėmis ir metodais, apie inovatyvių siuvimo medžiagų asortimentą, savybes bei jų panaudojimą drabužių siuvime, žinos, kaip pritaikyti universalią ir specialiąją siuvimo ir drėgminio šiluminio apdorojimo įrangą. Praktinio mokymo metu išmoks paruošti siuvėjo darbo vietą ir siuvimo technologinio proceso metu naudojamą įrangą, valdyti ir prižiūrėti siuvimo įrangą. Paruošti medžiagas ir reikalingą furnitūrą, atskirti natūralius ir dirbtinius audinius, naudotis įvairiomis siuvimo medžiagomis ir jų priedais. Mokės atlikti siuvimo operacijas tiesiasiūlėmis ir specialiomis siuvimo mašinomis, naudotis lyginimo įranga.

Mokymosi programos trukmė: 56 akad. val.
Praktinio kontaktinio darbo trukmė: 41 akad. val.
Teorinio kontaktinio darbo trukmė: 15 akad. val.
Savarankiško darbo trukmė: 0 akad. val.

Barmeno ABC. Programos kodas: 22000310025

Grupė planuojama rugsėjo mėn.

Neformaliojo suaugusiųjų švietimo programa „Barmeno ABC“ yra skirta asmenims, kurie norėtų naujai įgyti arba patobulinti jau turimas profesines žinias ir įgūdžius. Programos dalyviai susipažins ir įgis teorinių ir praktinių žinių apie kokteilių ruošimo būdus priklausomai nuo jų sudedamųjų dalių. Išmoks įvairių kokteilių puošimo būdų, priedų parinkimo, sužinos apie kitų baro aksesuarų paskirtį. Gebės pritaikyti baro inventorių, baro indus ir taures kokteiliams ir kitiems maišytiems gėrimams, įvairiais būdais gaminti kokteilius laikantis jų paruošimo taisyklių. Sužinos apie arbatos bei kavos rūšis ir kitus karštuosius gėrimus, susipažins su karštųjų gėrimų ruošimo technologijomis ir patiekimu. Įgytos žinios ir praktiniai įgūdžiai paskatins programos dalyvius domėtis gastronomijos naujovėmis, maisto derinimo su įvairiais gėrimais taisyklėmis, kurias galės pritaikyti asmeninių švenčių metu ar dirbdami viešojo maitinimo įmonėse.

Mokymosi programos trukmė: 100 akad. val.
Praktinio kontaktinio darbo trukmė: 70 akad. val.
Teorinio kontaktinio darbo trukmė: 30 akad. val.
Savarankiško darbo trukmė: 0 akad. val.

Šaltųjų patiekalų ir užkandžių gaminimas. Programos kodas: 22010130001

Grupė planuojama rugsėjo mėn.

Neformaliojo suaugusiųjų švietimo programa Šaltųjų patiekalų ir užkandžių gaminimas yra skirta asmenims, kurie norėtų įgyti arba patobulinti jau turimus profesinius šaltųjų patiekalų ir užkandžių gaminimo technologinius įgūdžius. Programos dalyviai mokymų metu įgis teorinių žinių, pagrįstų šiuolaikiškomis technologinėmis priemonėmis ir metodais, išanalizuos šaltųjų patiekalų ir užkandžių gaminimo būdus, žaliavų asortimentą, jų savybes bei jų panaudojimą šaltųjų patiekalų ir užkandžių gamyboje, žinos, kaip papuošti, pateikti šaltuosius patiekalus ir užkandžius. Programos dalyviai mokysis gaminti įvairius šaltuosius patiekalus ir užkandžius, juos patiekti. Gebės parinkti tinkamą papuošimą ir priedus gaminių papuošimui. Įgytos žinios ir praktiniai įgūdžiai skatins programos dalyvių kūrybiškumą, savarankiškumą. Įgytas žinias pritaikys kasdienėje savo veikloje, galės vystyti viešojo maitinimo verslą ar dirbti kulinarijos cechuose.

Mokymosi programos trukmė: 100 akad. val.
Praktinio kontaktinio darbo trukmė: 70 akad. val.
Teorinio kontaktinio darbo trukmė: 30 akad. val.
Savarankiško darbo trukmė: 0 akad. val.

Valstybinės (lietuvių) kalbos mokymo neformaliojo suaugusiųjų švietimo programa pradedantiesiems. Programos kodas: 22000310024

Grupė planuojama rugsėjo mėn.

Programa skirta valstybinės (lietuvių) kalbos mokymui pradedantiesiems. Bendra programos trukmė 240 val., 30 dienų, 6 savaitės. Baigęs šią programą asmuo gebės tiesiogiai bendrauti kasdienio gyvenimo situacijose pagal kiekvienos situacijos sociokultūrinį kontekstą pasirenkant tinkamas kalbos priemones, taikant supratimo, adaptavimo strategijas. Įgis ir patobulins komunikacines, lingvistines ir sociokultūrines kompetencijas.

Mokymosi programos trukmė: 240 akad. val.
Praktinio kontaktinio darbo trukmė: 72 akad. val.
Teorinio kontaktinio darbo trukmė: 168 akad. val.
Savarankiško darbo trukmė: 0 akad. val.