Naujienos

Išbandytos naujausios ir moderniausios virtuvės įrangos galimybės

2021 12 10

Gruodžio 7-8 dienomis Kėdainių profesinio rengimo centre pagal įgyvendinamo projekto ,,Kėdainių profesinio rengimo centro profesinio mokymo(si) infrastruktūros plėtra” veiklas vyko seminaras   ,,Sveiko maisto gamyba: inovacijų ir kūrybiškumo taikymas“. Centro profesijos mokytoja Rima Pužauskaitė, projekto koordinatorė, pristatė projektą, kurio tikslas- užtikrinti aukštos kokybės profesinio mokymo paslaugų teikimą atnaujinus mokymo įrangą ir suremontavus mokymo patalpas. Pasidžiaugė, kad pagaliau baigti didžiuliai patalpų remonto darbai (darbus trukdė Covid-19 pandemija) ir  sumontuota viena didžiausių profesionalios virtuvės įrangos gamintojų Suomijos kompanijos ,,Metos Oy Ab” įranga- naujausi virtuvės įrengimai pasižymi kokybe bei puikiu dizainu.

Pagrindinis seminaro pranešėjas Ander Listra, tarptautinės kompanijos „Metos Oy Ab“ virtuvės šefas, turintis ilgametę darbo patirtį geriausiuose Estijos ir kituose užsienio restoranuose, kruiziniuose laivuose, bendradarbiavęs su Suomijos, Vokietijos ir kitų šalių virtuvės virtuozais, dalinosi savo patirtimi. Seminaro dalyviai susipažino su maisto ruošimo žemoje temperatūroje (sous-vide) technologija, sužinojo, kuriame stebuklingame puode visos košės tampa debesų purumo, išbandė įvairiausias kepimo krosnis: vienoje mėsą paliko kepti per naktį, o kitą rytą ją dar parūkė toje pačioje krosnyje, kitoje- išsikepė skumbrę pagal profesijos mokytojo Dariaus Biriuko receptą. Su nekantrumu visi laukė išbandyti kruasanų vyniojimo įrenginį – labai retas įrenginys Lietuvoje.

Dvi dienas trukusiame seminare buvo daug įvairių veiklų, naujos patirties su moderniausia virtuvės įranga, tačiau dar reikės nemažai laiko, kol bus pažintos ir įsisavintos visos virtuvės įrangos galimybės- planuojami nauji mokymai, seminarai.

Rima Pužauskaitė, projekto koordinatorė