Naujienos

Italijos virtuvės patiekalų gamyba

2022 12 08

Lapkričio 29 d. Kėdainių profesinio rengimo centre svečiavosi Kėdainių „Spindulio“ mokyklos mokiniai. Juos į svečius pasikvietė V20-7 ir V21-7 grupių mokiniai, kurie spalio mėnesį pagal programos „Erasmus +“ projektą dalyvavo dviejų savaičių praktikoje restorane „Viva Yachclub Lounge Bar“. Praktiką organizavo „New Service“ organizacija Italijoje. Stažuotės dalyviai supažindino svečius su nacionaline italų virtuve. Būsimi virėjai gamino neįmantrius, gana paprastus itališkus patiekalus – šaltus užkandžius, salotas, kelių rūšių pastą, vištieną ant iešmelių, morkų pyragą, ir kartu degustavo pagamintus patiekalus. Mūsų Centro mokiniai dalijosi įspūdžiais iš stažuotės. Mokiniams pasisekė, kad praktikos metu galėjo įgyti patirties iš profesionalių Italijos šefų, tobulinti užsienio kalbos įgūdžius, įgyti pasitikėjimo ir pasidalinti savo profesiniais gebėjimais su svečiais.

Olga Lukšienė, psichologė