Naujienos

Netradicinė profesinio mokymo pamoka

2021 09 23

Rugsėjo 22 d. Kėdainių profesinio rengimo centro maisto pramonės darbuotojo pirmo kurso mokiniai kartu su profesijos mokytoja Ingrida Šlikiene pagal profesinio mokymo modulio ,,Įvadas į profesiją” suplanuotas pamokas vyko į sulčių spaudyklą ,,Kaplių sultys”.  Pamokos tikslas – pažinti maisto pramonės darbuotojo profesiją. Įmonės savininkas Ramūnas Ardavičius edukacinėje pamokoje „Sulčių kelias” papasakojo, kaip sultys patenka iki pakuotės, parodė visą sulčių spaudimo gamybos procesą, kuris nėra sudėtingas ir ilgas: procesas prasideda vaisių plovimu, tuomet vaisiai sutraiškomi ir tik tada iš jų spaudžiamos sultys, jos pasterizuojamos ir nukreipiamos išpilstyti. Vaisių ar daržovių atliekos yra sandėliuojamos, paskui jos keliauja pas ūkininkus (tręšti dirvožemio arba šerti gyvuliams, ypatingai mėgiamos avių). Mokiniai pamatė ir talpas, kuriose išspaustos sultys yra maišomos ir kaitinamos. Būsimiesiems maisto pramonės darbuotojams teko ir patiems prisiliesti prie sulčių pilstymo roboto- paspausti mygtuką. Sulčių  (šaltalankių, pomidorų, žaliųjų citrinų, obuolių) degustacijos metu aptarėme sulčių naudą žmogaus organizmui, o netradicinės pamokos refleksija vyko ,,Sodyboje pas Bitininką”. Pirmakursiams tokia netradicinė profesinio mokymo pamoka- pirma reali pažintis su būsima profesija.

Ingrida Šlikienė, profesijos mokytoja