Naujienos

Tarptautinis profesinio meistriškumo konkursas Lenkijoje

2023 05 30

Programos ,,Erasmus+“ mobilumo projekto metu Kėdainių profesinio rengimo centras įgyvendino dar vieną veiklą – maisto pramonės darbuotojo profesijos III kurso mokinės  Vilma Snieškaitė ir Ieva Miknevičiūtė dalyvavo tarptautiniame gastronomijos konkurse ,,Palenkės vaivadijos patiekalai iš kiaulienos”.

Konkursą organizavo Balstogės gastronomijos profesinė mokykla (Lenkija),  dalyvavo 13 komandų, komandą sudarė 2 mokiniai. Konkursas vyko dvejais etapais: pirmas etapas įvyko balandžio mėn. nuotoliniu būdu - pagamintus patiekalus turėjome pristatyti vertinimo komisijai, t.y. išsiųsti pristatytų patiekalų aprašymus ir nuotraukas. Su nekantrumu laukėme rezultatų ir apsidžiaugėme, kad patekome į konkurso finalą, kuris vyko Balstogės mieste. Konkurso finalo metu Vilma ir Ieva turėjo pagaminti  dešimt   porcijų šalto užkandžio ir keturias porcijas karšto pagrindinio patiekalo iš kiaulienos. Mūsų Centro mokinės dirbo organizuotai, nuosekliai ir patiekalus komisijai pateikė laiku. Komisija, sudaryta iš  Balstogės ir Varšuvos restoranų virtuvių šefų, komandai skyrė aukštus balus už užduočių atlikimą ir patiekalų skonį. Nors merginų komandai finale nepasisekė užimti prizinių vietų ir likome ketvirtoje vietoje, tačiau didžiuojamės savo mokinėmis ir manome, kad tokie konkursai yra didžiulė tiek mokinių, tiek profesijos mokytojų patirtis profesinio tobulėjimo kelyje. Komisijos narių suteiktas įvertinimas suteikė naujų žinių ir sustiprino merginų motyvaciją toliau tobulėti siekiant pasirinktos  profesijos karjeros.

Mokines konkursui paruošė profesijos mokytoja Ingrida Šlikienė.

Ingrida Šlikienė, profesijos mokytoja