Naujienos

Viešbučio „Belcekiz Beach Club“ darbuotojų mokymo/dėstymo mobilumo vizito veiklos

2022 02 01

Sausio mėn. paskutinę savaitę Kėdainių profesinio rengimo centro naujai įrengtoje maisto srities profesinio mokymo programų mokymo bazėje - mokomoje virtuvėje ir bare, intensyviai vyko programos „Erasmus+“ mobilumo projekto „Tarptautinė patirtis - profesinio mokymo kokybės užtikrinimas“ mokymo/dėstymo mobilumo vizito veiklos. Centro Virėjo, Padavėjo ir barmeno bei Maisto pramonės darbuotojo mokymo programų profesijos mokytojai kartu su kolegomis iš Turkijos viešbučio „Belcekiz Beach Club Hotel“  išbandė naują virtuvės įrangą, patobulino praktinius įvairių patiekalų ir gėrimų gamybos technologinius įgūdžius. Toks mobilumo vizitas centre organizuotas jau ketvirtą kartą, tad abiejų šalių kolegų komandinis darbas vyko labai sėkmingai ir buvo  naudingas mūsų  centro mokiniams. Kad veikla vyktų sklandžiai ir per trumpą laiką būtų galima su mokiniais maksimaliai pasidalinti turima patirtimi, kolegos prieš mobilumo vizitą aptarė mokymo programas, nuosekliai pasirinko technologines receptūras pagal tuo metu mokomus programų modulius. Praktiniai užsiėmimai buvo skirti duonos ir pyrago gaminių paruošimui, tradicinių turkiškų ir populiarių šiuo metu maitinimo įmonėse desertų gamybai, mėsos ir žuvies patiekalų gamybai grill paruošimo būdu, tradicinių turkiškų gėrimų ir populiarių kokteilių paruošimui. Turkijos virtuvės šefai išmokė įvairių rūšių turkiškos duonos (baltos, pitos duonos, duonos „balionas“),  turkiškos picos, burnoje tirpstančių kruasanų, sūrio pyrago „San Sebastian“, krembriulė gamybos technologijų ir kartu akcentavo šių patiekalų gamybos niuansus, kurių galima sužinoti tik iš šios srities profesionalų. Tiek mokiniams, tiek profesijos mokytojams buvo labai naudinga stebėti, kaip nuo pat pradžių gaminami patys garsiausi Turkijos virtuvės patiekalai – baklava, kadayif, sutlac, Adanos kebabas. Mokomajame bare padavėjo ir barmeno profesijos mokiniai susipažino su turkiškų karštų ir šaltų gėrimų paruošimu bei patiekimu, maišė ir plakė populiarius kokteilius, susipažino su viešbučio svečių aptarnavimo proceso organizavimu. Mokiniams praktinių užsiėmimų metu buvo naudinga įgyti ne tik profesinių žinių, bet kartu ir mokytis iš savo srities profesionalų, pamatyti, koks svarbus yra komandinis darbas, kokios reikalingos asmeninės savybės virėjui ar barmenui.

Paskutinę vizito dieną kolegos aptarė mobilumo vizito poveikį mokiniams ir mokytojams, diskutavo, kaip galima būtų patobulinti veiklas ir kokios gali būti tolimesnės bendradarbiavimo galimybės. Mokymo/dėstymo mobilumo vizito komanda įsitikinusi, kad tokia veikla centre įvyko tikrai ne paskutinį kartą, abiejų šalių kolegos turi noro toliau tobulėti, dalintis patirtimis ir prisidėti prie centro mokinių kokybiško profesinio praktinio mokymo organizavimo.

Vilija Bakutytė, projektų vadovė