2010 m.

,,Tarptautinė praktika aptarnavimo sektoriuje“

Nr. LLP-LdV-IVT-2010-LT-0404

Projekto tikslas – tobulinti padavėjo-barmeno, prekybos įmonių vadybininko padėjėjo profesijų mokinių  praktinius įgūdžius bei bendruosius gebėjimus siekiant gerinti profesinio mokymo kokybę.

Koordinatorius: Kėdainių profesinio rengimo centras

Partneris: Milas kiz teknik ve meslek lisesi ( Turkija)

Biudžetas: 14000 EUR

Vykdymo eiga: projekto dalyviai - padavėjo-barmeno, prekybos įmonių vadybininko padėjėjo profesijų mokiniai. Jie stažuotės metu susipažins su tarptautine aptarnavimo kultūra ir tradicijomis, darbo organizavimo bei paslaugų sektoriaus darbo ypatumais, įgys naujų gebėjimų ir įgūdžių. Projekto dalyviai sugebės dirbti naujoje ir besikeičiančioje aplinkoje, prisiimti atsakomybę už savo mokymosi rezultatus bei pasiekimus ir vadovautis atsakingumo vertybėmis profesinėje srityje.

Mokiniai vyks į 4 savaičių stažuotę Turkijoje, šalį kurioje ne tik išvystytas paslaugų, prekių pardavimo ir aptarnavimo lygis, bet ir yra jau sukurtos ilgametės tradicijos.

Įgytus profesinius įgūdžius ir išugdytus bendruosius gebėjimus projekto dalyviai pademonstruos rengdami projektą – pirkėjo/lankytojo aptarnavimo situacijų tyrimas ir pristatymas bei konkurse „Aktyviausias pardavėjas“.

  


Automobilių remonto specialybių mokinių profesinių įgūdžių tobulinimas – integracijos į darbo rinką sėkmė ( partneriai)

Nr. LLP-LdV-IVT-2010-LT-0387

Projekto tikslai:

-          didinti automobilių remonto specialybių mokinių konkurencingumą darbo rinkoje;

-          tobulinti profesinės užsienio kalbos žinias;

-          ugdyti tarpkultūrines kompetencijas ir socialinius įgūdžius.

Koordinatorius: Šiaulių profesinio rengimo centras

Partneriai:

Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centras;

Kėdainių profesinio rengimo centras;

Berufsbildende Schulen Burgdorf-Lehrte (Vokietija);

Interns International (Airija);

Koulutuskeskus Sedu (Suomija);

Sistema Turismo s.r.l. (Italija).

Biudžetas: 49890 EUR

Vykdymo eiga: projekto įgyvendinimo metu 2010-09-01 – 2011-08-31 planuojamos keturios 3 savaičių stažuotės į Vokietijos, Airijos, Suomijos ir Italijos profesinio mokymo įstaigas, automobilių techninės priežiūros ir remonto įmones, kurios turi didelę patirtį rengiant automobilių remonto specialybių darbuotojus, dirbant su šiuolaikine automobilių remonto įranga, naudojant modernias automobilių gedimų diagnostikos priemones. Priimantys partneriai Vokietijoje ir Suomijoje turi didelę patirtį, rengiant kvalifikuotus automobilių serviso darbuotojus, šiose šalyse puikiai išvystyta automobilių pramonė. Tarpinės organizacijos iš Italijos ir Airijos projekto dalyviams suras tinkamas darbo vietas. Darbas šiose ekonomiškai stipriose šalyse, turinčiose šiuolaikiškus ir modernius automobilių servisus, leis dalyviams pasiekti projekto tikslus.

  


,,Mokinių praktinių įgūdžių įtvirtinimas paslaugų sektoriuje ( partneriai)

Nr. LLP-LdV-IVT-2010-LT-0395

Projekto tikslas - gilinti pagal virėjo ir pardavėjo-barmeno profesinio mokymo programas besimokančių mokinių praktinius įgūdžius, supažindinant juos su užsienio šalių virtuvių pažangiomis technologijomis bei įranga, aptarnavimo naujovėmis, įgytas kompetencijas taikyti įsidarbinant konkurencingoje darbo rinkoje.

Koordinatorius: Šeduvos technologijų ir verslo mokykla

Partneriai:

Kėdainių profesinio rengimo centras,

VšĮ Raseinių tecnologijos ir verslo mokykla

Biudžetas: 35098 EUR

Vykdymo eiga: projekto metu mokiniai patobulins profesinius praktinius įgūdžius dirbdami restoranuose, viešbučiuose, viešojo maitinimo įmonėse. Projekto dalyviai susipažins su stalų serviravimu, klientų aptarnavimu. Jiems bus naudinga pamatyti, kaip organizuojamas darbo procesas, kokie naudojami įrankiai ir inventorius projekto įgyvendinimo metu planuojami trys 3 savaičių stažuotės Turkijoje, Ispanijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Planuojami rezultatai - įgytos profesinės ir bendrosios kompetencijos. Tikslinė grupė - 24 padavėjo barmeno mokymo programos mokiniai.

  


„Profesinis tobulėjimas be sienų“ (partneriai)

Nr. LLP-LdV-IVT-2010-LT-0411

Projekto tikslas - gilinti projekto dalyvių praktinius įgūdžius bei motyvaciją dirbant moderniomis staklėmis ir naujomis medžio apdirbimo linijomis.

Koordinatorius: VšĮ Raseinių technologijos ir verslo mokykla.

Partneriai:

Kelmės profesinio rengimo centras,

Kėdainių PRC Kaplių skyrius

F+U Sachsen gGmbH ( Vokietija)

Biudžetas: 14253 EUR

Projekto tikslai:

-          Gilinti dalyvių praktinius įgūdžius ir motyvaciją dirbant moderniomis staklėmis ir naujomis medžio apdirbimo linijomis.

-          Supažindinti projekto dalyvius su kitokia darbo ir gyvenimo kultūros samprata.

-          Suteikti galimybę dalyvauti kitos profesinės sistemos bei darbinės aplinkos veikloje ir gauti tos veiklos tarptautinius įvertinimus.

Vykdymo eiga: projekto tikslinė grupė - pirminio profesinio lygmens II-III kursų staliaus specialybės moksleiviai. Projekto įgyvendinimo metu planuojamas 10 asmenų 3 savaičių trukmės vizitas į Vokietiją. Mokiniams stažuotė bus užskaityta kaip gamybinė mokomoji praktika. Planuojami projekto rezultatai: įvykdyta gamybinė praktika pagal stažuotės programą, įgytos naujos kvalifikacijos, Europass mobilumo dokumentai.

Paskutinį kartą redaguota: 2019-11-12 08:24